Izvor: Blic, 06.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Direktor BIA da bude nestranačka ličnost

Stranka G17 plus predložila je danas Demokratskoj stranci (DS) i Demokratskoj stranci Srbije (DSS) da spor oko Bezednosno-informativne agencije (BIA) bude rešen tako što bi za njenog direktora bila postavljena nestranačka i nezavisna ličnost.

- Za G17 plus je nedopustivo da se rad BIA politizuje. Zato direktor BIA treba da bude nezavisni nestranački stručnjak koji se bira konsenzusom predsednika i premijera i radi u nacionalnom interesu, a ne u interesu bilo koje stranke. Za G17 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plus je neshvatljivo da su pregovori pred kolapsom zato što DS i DSS ne mogu da se dogovore o kadrovskim rešenjima u BIA - rekao je Dinkić.

On je naveo da je zbog toga Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici zvaničan predlog za "prevazilaženje krize u pregovorima" poslao danas oko 18 čaova i istakao da "ni Tadić ni Koštunica nemaju pravo da građanima Srbije oduzmu evropsku perspektivu".

- Nadam se da će u ovom kritičnom trenutku za dalji razvoj demokratije u Srbiji Tadić i Koštunica pokazati odgovornost prema građanima koji su za njih glasali zbog demokratskog predznaka u imenima njihovih stranka, a ne samo prema sopstvenim partijskim kolegama čiji interesi su moraju biti sporedni - istakao je Dinkić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.