Dinkić: DSS će podržati Tadića

Izvor: B92, 08.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: DSS će podržati Tadića

Mlađan Dinkić (Beta)

Beograd -- Mlađan Dinkić smatra da je predsednik DSS-a Vojislav Koštunica spreman da podrži Borisa Tadića na predsedničkim izborima.

Lider G17 plus je u intervjuu beogradskom nedeljniku NIN ocenio da bi to bilo prirodno, a da je u poslednjim razgovorima "jasno video volju Koštunice da podrži Tadića na predsedničkim izborima" i da je jedino ostalo da se Koštunica i Tadić usaglase o terminu izbora.

Premijeru je važno da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne raspisuju izbori u finišu pregovora o konačnom statusu Kosova, a "rekao je da nije sporno da će on Tadića podržati na izborima", ukazao je Dinkić.

Po mišljenju predsednika G17 plus, termin izbora manje je važan od toga da se održi i učvrsti jedinstvo u vladajućoj koaliciji. On smatra da, ukoliko postoji dogovor, "svaki termin Tadiću donosi pobedu".

"Jedino DSS donosi odluku o podršci"

Andreja Mladenović (Beta)

Međutim, Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je danas da jedino organi te stranke mogu da donesu odluku da li će DSS podržati lidera DS Borisa Tadića na predstojećim predsedničkim izborima.

Reagujući na izjavu lidera G17 plus Mlađana Dinkića da je predsednik DSS Vojislav Koštunica spreman da podrži Tadića na predsedničkim izborima, Mladenović je Tanjugu rekao da DSS sa uvažavanjem razmatra sve predloge koji dolaze od Dinkića, ali da odluke u ime DSS-a mogu donositi isključivo organi te stranke.

"Ne mislimo da je realno da Dinkić određuje politiku DSS-a. Mi sa uvažavanjem razmatramo sve predloge koji dolaze od našeg koalicionog partnera Dinkića, ali isto tako pretpostavljamo da on dobro zna da odluke u ime DSS-a mogu donositi isključivo organi naše stranke", rekao je Mladenović.

Portparol DSS-a je naglasio da je za tu stranku u ovom trenutku najvažnije da se realizuje koalicioni dogovor i da Skupština Srbije do 10. decembra usvoji potrebne zakone, kako je to predviđeno Ustavnim zakonom.

Posle 10. decembra razgovaraćemo sa našim partnerima o svim daljim koracima, kazao je Mladenović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.