Izvor: B92, 14.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrijević: SPO ulazi u Vladu Srbije

Beograd -- U Srpskom pokretu obnove postoji jedinstven stav da ova stranka uđe u Vladu Srbije, izjavio je za B92 visoki funkcioner SPO-a Bojan Dimitrijević. On kaže da će stranka Vuka Draškovića ući u Vladu jer je u pitanju interes Srbije, građana i same stranke. U pitanju je stav koji će u nedelju, na sednici Glavnog odbora, biti zvanično potvrđen, ističe Dimitrijević i navodi uslove koje će SPO predstaviti mandataru za sastav Vlade, Vojislavu Koštunici. "Mi ćemo svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << morati da uđemo u Vladu i da je podržimo. Međutim, mi smo isto tako rekli da jedan od najvažnijih zadataka te vlade mora biti preispitivanje zločina tokom desetogodišnje Miloševićeve vladavine, imajući u vidu da je SPO bio jedna od najvećih žrtava tih okolnosti, pa i gospodin Drašković i njegova porodica lično. Naravno, mi želimo da se preispitaju i sve one kriminalne radnje tokom prethodne DOS-ove vladavine, ali i da se pravdi privedu zločinci i ubice i organizatori ubistva premijera Đinđića. To je, da tako kažem, naš osnovni uslov", rekao je Dimitrijević.

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković govorio je poslednjih dana da njegova stranka neće ući u vladu, niti je podržati, ako tu vladu bude podržavao SPS Slobodana Miloševića. Drašković je ovaj stav izneo i u petak uveče, nakon sastanka sa Vojislavom Koštunicom, Miroljubom Labusom i Velimirom Ilićem. S obzirom na ovakav stav Vuka Draškovića, pitali smo Bojana Dimitrijevića da objasni najnoviji zaokret u politici SPO-a. "Ne znam šta da vam kažem na to, ako ste shvatili iz ovoga što sam rekao, onda nema nikakvog zaokreta, mi moramo u Vladu, to je interes građana Srbije, to je interes naših glasača, to je interes stranke u ovom trenutku. Ko će je dalje podržati, mi se u ovom trenutku ne bavimo time, ovo je stav koji je usaglašen u SPO-u. Ovo što kažem je dogovor i, manje-više, te će se stvari čuti i na Glavnom odboru", rekao je Dimitrijević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.