Dilema

Izvor: Kurir, 15.Avg.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dilema

BEOGRAD - Najava zvaničnika Ruske Federacije da će razmotriti pitanje priznavanja nezavisnosti Abhazije i Južne Osetije, stavlja Srbiju pred veliku dilemu. Da li, u slučaju da se Rusija odluči na ovaj korak, priznati nezavisnost pomenute dve oblasti i time dokazati privrženost braći Rusima, ili poštovati princip nepovredivosti teritorijalnog integriteta i suvereniteta međunarodno priznatih država, na kojem Srbija insistira u slučaju Kosova i Metohije.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Integritet Gruzije nemoguć bez integriteta Srbije

Izvor: RTS, 15.Avg.2008

Uvažavanje teritorijalnog integriteta Gruzije neće biti moguće bez uvažavanja teritorijalnog integriteta Srbije na Kosovu i Metohiji, izjavio je u Briselu ruski ambasador pri NATO-u Dmitrij Rogozin. "Nemoguće je u isto vreme priznavati nezavisnost...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.