Dilema - flaširana ili voda sa česme?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dilema - flaširana ili voda sa česme?

Voda ne služi samo da nam utoli žeđ, već je neophodna za funkcionisanje organizma. Neko vreme postoje dileme oko toga, koja voda je ispravnija i kvalitetnija za piće - ona iz česme ili flaširana?

Činjenica je da nam je voda neophodna svakodnevno, a njena upotreba zavisi od ukusa ali i budžeta pojedinca. Iako se veliki broj sugrađana oslanja na vodu iz vodovoda, poslednjih nekoliko godina flaširana voda je sve popularnija za upotrebu.

Prema rečima stručnjaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stona i prirodna izvorska voda se može piti u neograničenim količinama, dok za mineralnu vodu taj savet ne važi, pa bi kombinacija flaširane i vode iz vodovoda bila najpovoljnija za organizam.

"Zavisi gde živite i kakva je u vašem mestu voda iz vodovoda. Ukoliko je voda iz vodovoda u potpunosti ispravna i stručan tim ljudi vodi računa o njoj, vi možete potpuno bezbedno da koristite vodu iz česme, da ne pričamo da ako se opredelite za flaširanu vodu, vi možda kupite samo onu vodu koju direktno popijete tako iz čaše. Ali šta je sa kuvanjem, znači nama trebaju velike količine vode, jel tako, i za kuvanje, za obradu namirnica, pa kasnije i za higijenu", kaže Srđan Rončević, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta.

Kvalitet flaširane vode zavisi i od njene ambalaže pa tako bi najbolje bilo da se ta voda nakon otvaranja flašice i popije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.