Izvor: B92, 12.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Depeša po zakonu"

Beograd -- Depeša kojom je policiji naređeno da beleži prelaske granice nekih osoba izazvala mnoge reakcije.

Kriterijumi na osnovu kojih policija to radi već više od godinu dana, za sada, nisu poznati javnosti, što je izazavalo i nagađanja o zloupotrebama. Načelnik Javne bezbednosti Miroslav Milošević, međutim, u izjavi za B92 tvrdi da se sve radi po zakonu.

"Ta depeša se pre svega odnosi na bezbednosno interesantne osobe, koje su na ovaj ili onaj način >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povezane s haškim optuženicima i s ljudima za kojima su raspisane poternice, kao što su pripadnici Zemunskog klana, kao što su osumnjičeni za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Znači, bezbednosno interesantne osobe. Nije nam cilj da kontrolišemo to da li je neka estradna ili politička ličnost izašla iz zemlje, to nas ne zanima", kaže Milošević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.