Deo porodice Filić napustio Kosovo, nakon hapšenja Srđana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2009, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo porodice Filić napustio Kosovo, nakon hapšenja Srđana

NOVO BRDO - Mirjana Filić iselila se danas sa Kosova sa dvoje maloletne dece, navodeći da to čini zbog velikih neprijatnosti koje je zajedno sa porodicom doživela prilikom hapšenja njenog devera Srđana i potrage za suprugom Sinišom.

Mirjana (22) je pre odlaska iz Jasenovika agenciji Beta rekla da ono što je doživela u porodičnoj kući, tokom hapšenja devera Srđana Filića, uticalo na njenu odluku da sa dvogodišnjom Tamarom i jednogodišnjim Nemanjom zauvek napusti Kosovo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Policajci su tog jutra u mene i dete koje sam držala uperili pušku. Gledala sam kako moj svekar, po naredbi policije, leži na podu, a svekrva plače. Gledala sam kako mi devera vezanog odvode nakon što su kuću prevrnuli od tavana do podruma", kazala je Mirjana.

Ona je dodala da je već tog jutra znala da za nju i njenu decu više nema života na Kosovu. Dodala da je definitivnu odluku donela iste večeri kada je policija ponovo došla u kuću, ovoga puta da traže i njenog supruga Sinišu koga nisu našli.

Napuštajući Jasenovik, Mirjana je rekla da odlazi da nađe mesto u kome će ona i njena porodica imati mir.

Euleks policija uhapsila je u sredu, u zoru, na području opštine Novo Brdo četiri osobe srpske nacionalnosti osumnjičene za ratne zločine, dok je peta uhapšena zbog ometanja policijske akcije.

U akciji Euleksa sprovedenoj u saradnji sa Kosovskom policijom i Kforom uhapšeni su Svetlana Stojanović iz sela Bostane, Dobrivoje Trajković, Slobodan i Srećko Martinovića iz Plavca i Srđan Filić iz Jasenovika.

Trajković, uhapšen zbog opstrukcije akcije, prvi je pušten iz pritvora. Filić je po odluci sudije pušten i braniće se sa slobode, dok su ostali uhapšeni zadržani u jednomesečnom pritvoru.

Euleks je saopštio da se optužbe protiv osumnjičenih odnose na navodni neljudski tretman, prekomernu patnju ili narušavanje telesnog integriteta ili zdravlja, primenu mera zastrašivanja i terora i nezakonito hapšenje i zadržavanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rodbina uhapšenog Filića napušta Kosovo

Izvor: Mondo, 25.Sep.2009

Mirjana Filić odlučila je da zauvek napusti Kosovo nakon hapšenja njenog rođaka Srđana Filića. Euleks je saopštio da prilikom hapšenja Srba u Novom Brdu nije bilo povreda uobičajenih standarda i procedura policijskog postupanja.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.