Izvor: B92, 01.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demontirana eksplozivna naprava u Preševu

Preševo -- U Preševu je u subotu ujutru deaktivirana eksplozivna naprava samo 20 minuta pre nego što je trebalo da eksplodira. Dva i po kilograma plastičnog eksploziva sa satnim mehanizmom bilo je postavljeno na ogradi koja deli zgrade policijske stanice i srednje tehničke škole "25. maj" u Preševu, javlja dopisnik Radija B92 Radoman Irić. Da je prolaznici nisu primetili, satni mehanizam bi se aktivirao u osam sati, a posledice bi bile katastrofalne.

Na mesto događaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izašli su članovi Koordinacionog tela, gradonačelnik Preševa Riza Halimi, ekipa posmatračke misije Evropske unije i istražni sudija Okružnog suda u Vranju Vesna Stevanović. Osim što je osudio ovaj akt, Halimi je rekao da je to delo najmračnijih struktura društva, kojima nije stalo do mira na jugu Srbije. Ovo je od uspostavljenja mira 46 incident na jugu Srbije, a trinaesto podmetanje ili bacanje eksplozivnih naprava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.