Izvor: Vostok.rs, 13.Feb.2024, 21:30

Demonstracije oko planirane nove fabrike oružja

Demonstranti su blokirali pristup kompaniji za oružje u Unterlisu. Pojedine deonice puta su zatvorene, ima prepreka, ali: „Možete da prođete kroz grad“, izjavio je portparol policije. Prema seoskom stanovništvu Donje Saksonije, farmeri su demonstrirali prvenstveno protiv smanjenja poljoprivrednog dizela i protiv politike vlade u Berlinu.
Mirovna kampanja Sudhajde takođe je mirno protestovala protiv „naoružavanja i ratne politike“ sa oko deset ljudi, kako je njen portparol izjavio: „Očekujemo da će vlada imati efekat deeskalacije“. Savezni kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus (obojica SPD) očekuju se u ponedeljak u Luneburgu na zvaničnoj ceremoniji postavljanja temelja za novu fabriku municije u Unterlisu. Nova „Fabrika u Donjoj Saksoniji“ će, između ostalog, proizvoditi i artiljerijsku municiju. Unterlis je najveća proizvodna lokacija kompanije za proizvodnju oružja; pored municije, tamo se proizvode i vojna vozila kao što je borbeno vozilo pešadije Puma. Izvor: DPA (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.