Demokratska stranka napustila sednicu

Izvor: Akter, 04.Avg.2014, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratska stranka napustila sednicu

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović izjavio je da je ta poslanička grupa napustila zasedanje Skupštine zbog neprekidnog iznošenja uvreda na račun DS-a

“Ovo poslednje je bilo nešto najgore moguće što može da se kaže, a na neki način je implicirano da nama u genima nije da nešto uradimo kako treba, i na kraju je preterao (Zoran Babić) do te mere da je rekao da će njegova koleginica koja je doktorka mene da izleči besplatno”, rekao je Stefanović novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nakon što je napustio salu u kojoj se odvijala rasprava.

Stefanovović je rekao da je ta partija donela odluku da kada god se prizemne reči upute članovima DS, ta stranka neće učestvovati u zasedanju.

“Svakako ćemo se vratiti za glasanje zato što želimo u ime građana da postupamo i glasamo protiv ministra (Dušana) Vujovića”, istakao je Stefanović.

On je ranije tokom rasprave prokomentarisao da se slaže da je biografija kandidata za ministra finansija Dušana Vujovića sjajna, ali da on "nažalost pripada režimu koji uništava Srbiju".

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić koji je reagovao na Stefanovićevo izlaganje je rekao tokom rasprave da je on po struci diplomirani mašinski inženjer i da “o prethodnim rečima Stefanovića nije stručan da se izjašnjava, ali da u poslaničkoj grupi od 136 poslanika ima i stručnih ljudi”.

“Siguran sam da će Dragana Barišić sa zadovoljstvom time pozabaviti, zamoliću je da to bude bez naknade, da to bude iz dobrih kolegijalnih odnosa, a s ozbirom na njenu specijalizaciju iz neuropsihijatrije”, rekao je Babić.

Stefanović je potom upozorio da takve situacije ne treba da se tolerišu ukazujući na, kako je rekao, najgrublje kršenje poslovnika.

“Babić govori o koleginici koja treba mene da leči i ako mu sada ne izreknete opomenu, DS će napustiti sednicu Skupštine Srbije”, rekao je Stefanović predsedavajućem Konstantinu Arsenoviću.

“Ja sam upozorio narodnog poslanika i rekao da nije korektno, je l ćete biti nešto zadovoljniji ako izreknem opomenu, sigurno je da nećete...”, rekao je Arsenović posle čega je Stefanović napustio zasedanje i obratio se novinarima.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Demokrate napustile sednicu Skupštine o izboru Vujovića

Izvor: Blic, 04.Avg.2014

Beograd - Poslanici Demokratske stranke napustili su sednicu Skupštine na kojojje razmatran izbor Dušana Vujovića za ministra finansija. Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović izjavio je danas da je ta poslanička grupa napustila zasedanje Skupštine Srbije zbog neprekidnog iznošenja uvreda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.