Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demant ambasade SAD o kritici Vlade Kosova

PRIŠTINA - Američka ambasada u Prištini demantovala je da je zamenica pomoćnika američkog državnog sekretara Rozmari Dikarlo kritikovala Vladu Kosova da su podbacili na ubedjivanju medjunarodnog faktora da priznaju Kosovo, kako su preneli neki prištinski mediji.

"Američka Vlada veoma jako podržava nastojanja kosovske Vlade za medjunarodno priznavanje Kosova. Mi i ostale države smo uveliko angažovane za dalja medjunarodna priznavanja Kosova", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ambasade.

U saopštenju se izražava žaljenje što su KTV i Koha Ditore odlučile da javno iznesu tvrdnje da je Rozmari Dikarlo "tobože" tako nešto rekla.

"Veoma smo iznenađeni da nijedna novinska agencija ili televizivija i radio stranica nije kontaktirala američku ambasadu u Prištini da se javno informiše o ovim navodnim izjavama, pre nego što su ih objavili u svojim novinama ili emitovali na svojim emisijama", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.