Izvor: B92, 22.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delimično autentičan" snimak

Beograd -- Pododbor za bezbednost pregledao je izveštaj BIA o autentičnosti fono zapisa sa sednice Vlade na kojoj je uvedeno vanredno stanje.

Predsednik Odbora za bezbednost Milorad Mirčić rekao je da je prema Bezbednosno-informativnoj agenciji snimak sa te sednice Vlade delimično autentičan. Pododbor je formiran u maju prošle godine sa ciljem da ispita eventualne zloupotrebe za vreme vanrednog stanja i akcije "Sablja".

Mirčić je rekao da nisu dobili izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MUP-a o primeni torture nad privedenim licima, ko je i po čijem ovlašćenju potpisivao saopštenja MUP-a za vreme vanrednog stanja, kao ni dokument tadašnjeg Biroa za komunikacije, na osnovu koga je ukinuto vanredno stanje. Taj dokument fizički nije dostupan sadašnjem rukovodstvu službe za informisanje Vlade Srbije, rekao je Mirčić i naveo da je sledeća sednica pododbora zakazana za 16. maj, do kada je i dat rok MUP-u da dostavi potrebnu dokumentaciju.

Podsetimo, tonski snimak sa sednice na kojoj je predloženo uvođenje vanrednog stanja, od 12. marta 2003, pronađen je kada je nekadišnji pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srbije Mira Đureković predala audio kasetu ovlašćenim predstavnicima Vlade. Zbog toga je generalni sekretar Vlade Dejan Mihajlov podneo prijavu protiv bivše službenice zbog oduzimanja i pokušaja da uništi službeni spis.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.