Delević: Ne smemo stati na pola puta

Izvor: Blic, 29.Apr.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delević: Ne smemo stati na pola puta

Kandidatkinje Demokratske stranke za poslanike danas su u okviru predizborne kampanje izborne liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić" u Vrnjačkoj Banji posetile domaćinstvo preduzetnice Dane Trmčić koja se bavi prozvodnjom rakije, a zatim su obišle štand DS na Promenadi.

Među kandidatkinjama za poslanice bile su Nada Kolundžija, Gordana Čomić, Milica Delević, Gorica Mojović i Ljiljana Lučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U prethodnom periodu dosta je učinjeno u oblasti rodne ravnopravnosti, ali je u ovoj, kao i u svim drugim oblastima, ostalo još dosta posla, rekla je Milica Delević novinarima, ističući da su promene u društvu proces, a ne jedan događaj.

"Mi smo tek na pola puta i ne smemo da stanemo, moramo da idemo dalje", rekla je Delevićeva.

Ona je kao jedan od uspeha u prethodnom periodu izdvojila promene u izbornom zakonodavstvu prema kojima je poslanik vlasnik mandata, što, smatra Delevićeva, uvodi veću odgovornost u Skupštinu.

Osim toga, ove promene su omogućile da svaka treća kandidatkinja na listi bude žena, izjavila je Delević.

"Sa većim učešćem žena, prirodnije se prihvata činjenica da su one stručne, da mogu da učestvuju u političkom životu. Ali, kao i ostale promene i to je proces koji treba da dovede do mogućnosti da žene zauzimaju sva mesta u društvu", rekla je Delević.

Kandidatkinje DS za poslanice su obišle domaćinstvo Dane Trmčić u Vrnjačkoj Banji, jedne od retkih žena u Srbiji koja se bavi proizvodnjom rakije i godišnje proizvodi do 2.000 litara ovog tradicionalnog napitka od kruške, dunje, kajsije i šljive.

Kandidatkinje su odale priznanje Dani Trmčić za hrabrost da se upusti u ovaj neobičan posao i podržale učešće žena u poslovnom svetu.

Pogledajte još vesti iz Blicovog specijala "Izbori 2012"
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Sa Tadićem nema neizvesnosti

Izvor: RTS, 29.Apr.2012

Demokratska stranka nudi sigurnost, bolju budućnost i više mogućnosti za zaposlenje, kaže kandidat za poslanika liste "Izbor za bolji život" Mirko Cvetković i poziva građane da 6. maja to i obezbede za sebe i svoje porodice. ..Kandidat za poslanika liste "Izbor za bolji život" Mirko Cvetković...

Nastavak na RTS...

"Tadić neuporediv sa Nikolićem"

Izvor: B92, 29.Apr.2012

Čačak -- Potpredsednik DS Dragan Šutanovac kaže da je kandidat DS za predsednika Boris Tadić "državnik", koji ne može da se poredi sa svojim rivalom Tomislavom Nikolićem.."Da li neko može da poredi čoveka koji ima viziju i koji je posvećen viziji sa čovekom koji ne zna kad ustane šta je...

Nastavak na B92...

Izbori 2012: Borko Stefanović: Izuzetno važni izbori

Izvor: KovinEkspres.rs, 30.Apr.2012, 13:33

Borislav Borko Stefanović na tribini Koalicije 'Izbor za bolji život – Boris Tadić' Borislav Borko Stefanović, sekretar Predsedništva DS-a i kandidat ua narodnog poslanika, boravio je 27. aprila u Kovinu gde je učestvovao na interaktivnoj tribini posvećenoj, pre svega, povoljnostima koje kandidatura...

Nastavak na KovinEkspres.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.