Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2010, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija parlamenta Italije u manastiru Visoki Dečani

VISOKI DEČANI - Vikarni episkop lipqanski Teodosije primio je juče u manastiru Visoki Dečani visoku delegaciju italijanskog parlamenta, koju je predvodio Stefano Stefani, predsednik parlamentarne komisije za inostrane poslove, saopštile je Eparhija raško-prizrenska.

U razgovoru sa italijanskim parlamentarcima episkop Teodosije je govorio o problemima sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno u ostvarivanju opštih ljudskih prava i prava na imovinu.

Vladika >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Teodosije je pomenuo da mnoge srpske porodice, posebno u Metohiji, još ne mogu da povrate svoju oduzetu ili uzurpiranu zemlju, što je jedan vid pritiska na Srbe da prodaju zemlju.

U nastavku je razgovarano o potrebi zaštite identiteta i imovine Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

Delegacija italijanskog parlamenta je tokom posete Kosovu i Metohiji obišla i italijanske snage u sastavu Kfora, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.