Izvor: B92, 27.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija SCG u Ženevi

Ženeva -- Delgacija Skupštine SCG otputovala je u Ženevu gde će učestvovati na 111. zasedanju Interparlamentarne unije.

Na čelu delegacije Srbije i Crne Gore nalazi se predsednik Skupštine SCG Milorad Drljević, a pored njega SCG će predstavljati i Slavica Đukić Dejanović, Zlata Radovanović, Zoran Subotički i Velimir Radojević.

"Oko 500 parlamentaraca iz 140 zemalja sveta i predstavnici brojnih međunarodnih institucija i organizacija, rapsravljaće, između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostalog, o ulozi parlamenata u obezbeđenju mira i međunarodne bezbednosti u svetlu novih bezbednosnih izazova. Razgovaraće se i o dosadašnjoj parlamentarnoj saradnji u oblasti demokratizacije i ljudskih prava", navodi se u saopštenju Skupštine SCG.

Na zasedanju Interparlamentarne unije delegacija SCG razgovaraće sa predstavnicima drugih parlamenata. Osim njih, delegacija SCG će se sastati i sa predstavnicima parlamenata Belgije i Egipta, delegacijom Parlamenta Velike Britanije i predstavnicima Parlamenta Austrije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.