Izvor: Blic, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Ponte: Ne potpisivati sporazum sa Srbijom bez Mladića

Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte pozvala je danas Evropsku uniju (EU) da ne potpisuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom dok haški optuženik Ratko Mladić ne bude uhapšen.

"Ne treba da dođe do potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju pre nego što Ratko Mladić bude uhapšen i uspostavljena puna saradnja sa Haškim tribunalom", rekla je Del Ponteova u obraćanju Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

Glavna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << haška tužiteljka rekla je takođe da je nova vlada Srbije konačno shvatila važnost izručivanja poslednje četvorice haških begunaca i da se čini da postoji politička volja da se Mladić uhapsi.

"To bi trebalo da bude učinjeno do kraja godine", dodala je.

Del Ponteova je rekla i da se veruje da je Mladić u Srbiji, dok za Radovana Karadžića niko ne zna gde se nalazi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.