Izvor: B92, 17.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Ponte: Đinđić mi je obećao Mladića

Brisel -- Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je da je pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić dve nedelje pre nego što je ubijen obećao da će u Hag isporučiti bivšeg vojnog komandanta bosanskih Srba, generala Ratka Mladića. "Dve nedelje pre njegove smrti rekao mi je da će reforma vojske i policije biti završena i obećao mi je da ću na proleće imati Mladića", izjavila je Del Ponteova u intervjuu za subotnji broj dnevnika "Libr Belžik". "Njegovo ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sve dovelo u pitanje", dodala je tužiteljka, kako prenose agencije.

Karla del Ponte rekla je i da optuženi hrvatski general Ante Gotovina, koji je u bekstvu od 2001. godine, "još ima podršku dela hrvatske administracije, kao što i general Mladić ima bazu u vojnim krugovima u Srbiji". Tužiteljka je najavila da će u 2004. biti izdate nove optužnice koje će se "ticati svih zajednica i svih zemalja" iz nadležnosti Tribunala. "Moramo da zatvorimo velike dosijee o Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu i Makedoniji", kazala je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.