Deklaracija o zločinim nad Srbima privedena kraju

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deklaracija o zločinim nad Srbima privedena kraju

Šef poslaničkog kluba SPS-JS Branko Ružić izjavio je da je posao na izradi deklaracije o osudi zločina nad Srbima na području bivše Jugoslavije priveden kraju i da će taj akt, ukoliko sednica bude zakazana u periodu vanrednog zasedanja, sigurno biti jedna od tačaka o kojima će poslanici raspravljati.

Ružić je rekao da će parlament donošenjem te deklaracije pokazati da se ne sme prenebregnuti činjenica šta se dešavalo sa pripadnicima srpskog narodan i gradjanima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbije u proteklih 20 godina.

Na pitanje da li će i zločin učinjen nad Srbima u Sloveniji biti osudjen u deklaraciji, kako su tražile pojedine stranke, Ružić je kazao da je bilo mnogo tragičnih zločina protiv pripadnika srpskog naroda i da u tom smislu parlamentarci moraju pokazati visok stepen odgovornost prema svim dešavanjima u prethodne dve decenije.

On je kazao da je nedavno usvojenom Deklaracijom o osudi zločina u Srebrenici načinjen civilizacijski iskorak ka pomirenju i boljoj regionalnoj saradnji.

Šef poslanika SPS-JS je naveo da će od finalizacije rada na deklaraciji, ali i od dinamike i potrebe donošenja zakonskih akata u različitim oblastima, poput zakona o visokom obrazovanju i o Narodnoj banci Srbije, koji se, kako je naveo, mogu naći na dnevnom redu parlamenta u periodu vanrednog zasedanja, zavisiti i da li će biti sednica.

Na pitanje da li će predstojeće fudbalsko prvenstvo u Južnoj Africi uticati na rad parlamenta, Ružić je odgovorio da je "javnost u radu najvišeg zakonodavnog tela neprikosnovena i da život u Srbiji, a naročito parlamentarni, ne sme da zavisi od fudbala".

"U tom smislu je moguće iznaći način kojim bi bilo omogućeno održavanje sednica koje bi bile praćene preko RTS-a u onim danima kada nije tolika koncentracija usmerena prema prvenstvu", rekao je Ružić.

Povodom završetka prolećnog zasedanja parlamenta, Ružić je ocenio da je ono bilo veoma uspešno i da se sada, posle perioda u kome je Vlada Srbije diktirala dinamiku rada parlamentu, može reći da je obrnuto.

On očekuje da će parlament podjednako efikasno raditi i u nastavku, s obzirom na to da će do kraja juna biti usvojen i novi poslovnik o radu Skupštine Srbije, a koji će, kako očekuje, biti refleksija potrebe efikasnog funkcionisanja parlamenta.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Završena izrada Deklaracije o osudi zločina nad Srbima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2010

BEOGRAD - Šef poslaničkog kluba SPS-JS Branko Ružić izjavio je danas da je posao na izradi deklaracije o osudi zločina nad Srbima na području bivše Jugoslavije priveden kraju i da će taj akt, ukoliko sednica bude zakazana u periodu vanrednog zasedanja, sigurno biti jedna od tačaka o kojima će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.