Dejanović i Radojičić saglasni

Izvor: S media, 01.Feb.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović i Radojičić saglasni

Predsednici parlamenata Srbije i Republike Srpske složili su se danas u Beogradu da je neophodno produbljivanje medjusobne i regionalne saradnje parlamenata i najavili sastanak predstavnika skupštisnkih radnih tela u Banja Luci u aprilu.

Slavica Djukić-Dejanović je novinarima posle sastanka u Domu Narodne skupštine izjavila da je neophodno i da se prenesu iskustva jednog i drugog parlamenta značajna za gradjane i Srbije i Republike Srpske, ali i da je uverena da će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << institucije u Bosni i Hercegovini ubrzo naći ključ za sopstveno kunstituisanje.

"Uverena sam i da će parlament Republike Srpske biti značajan most u našoj saradnji sa parlamentom Bosne i Hercegovine i izabranim rukovodstvom te zemlje", rekla je predsednica srpskog parlamenta.

Njen kolega iz RS Igor Radojičić je saglasan da je neophodno produbiti regionalnu saradnju i uveren da je Banja Luka voljna da učestvuje u uspostavljanju novih i boljih regionalnih odnosa.

Radojičić je ocenio da pozitivan ton tim odnosima daju Beograd i Zagreb, ali i da Sarajevo treba da bude mnogo više uključeno u regionalne odnose.

On je istakao da su u RS sve institucije konstituisane sa današnjim danom pošto je Ustavni sud RS juče presudio da izbor Vlade RS nije povredio vitalni nacionalni interes Bošnjaka u tom entitetu.

Radojičić je dodao da je Dejanovićevu informisao o tome, ali i o činjenici da je na nivou BiH situacija komplikovanija, jer osim Predsedništva BiH, parlament ne radi, a nije blizu ni izbor Saveta ministara.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.