Dejanović: Sa Hrvatskom o evroputu

Izvor: S media, 14.Jun.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Sa Hrvatskom o evroputu

Predsednica Skupštine Srbije Slavica DJukić-Dejanović ocenila je danas da je saradnja sa hrvatskim saborom "značajna, korisna i potrebna" i da je utemeljena na zejedničkim interesima.

DJukić-Dejanović razgovarala je danas u Beogradu sa delegacijom Hrvatskog sabora, koju predvodi potpredsednik sabora Neven Mimica, koji je i potpredsednik Odbora za evropske integracije.

Nakon sastanka je saopšteno da su se sagovornici saglasili da tesna saradnja predstavnika parlamenata, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posebno saradnja grupa prijateljstva, predstavljaju najbolji podsticaj ostalim državnim institucijama za uspostavljanje boljih veza u kontekstu zajedničke evropske perspektive.

Hrvatska delegacija predstavila je Djukić Dejanović aktivnosti Sabora, kao i aktivnosti u vezi sa uskladjivanjem zakonodavstva Hrvatske sa pravnim tekovinama EU.

Mimica je istakao da Hrvatska očekuje da će se ove godine završiti svi tehnički procesi za ulazak u EU.

On je naglasio da se Hrvatska zalaže za unapredjenje regionalne saradnje i razmenu iskustava na putu evropskih integracija.

DJukić-Dejanović izrazila je nadu da će ove godine predsednik Sabora posetiti Srbiju, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

U delegaciji hrvatskog sabora su i predsednik Odbora za spoljnu politiku Frano Matušić, član Odbora za spoljnu politiku Tonino Picula, predsednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora hrvatske sa EU Vesna Pusić i član Odbora za evropske integracije Milorad Pupovac.

Ovo je uzvratna poseta Hrvatskog sabora, nakon što je poslanička grupa prijateljstva iz Srbije posetila Sabor krajem februara ove godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.