Dejanović: Rebalans budžeta sredinom oktobra

Izvor: Blic, 08.Okt.2010, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Rebalans budžeta sredinom oktobra

Predsednica republičkog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović najavila je da bi predlog rebalansa budžeta pred poslanicima trebalo da se nađe sredinom oktobra.

"Osnovni razlog za donošenje tog dokumenta je isplata sredstava penzionerima, čija primanja ne prelaze 29.999 dinara", rekla je predsednica Skupštine za TV "Studio B".

Ona je sinoć ponovila i da Skupština Srbije i Radio-televizija Srbije nisu sklopili nikakav ugovor o prenosu skupštinskih zasedanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"U formalno-pravnom smislu nikakvog ugovora između javnog servisa i skupštine nema", kazala je Dejanović, dodajući da nije upoznata sa time kako je saradnja RTS i parlamenta bila ranije regulisana.

"Kada je saziv ušao u priču sa javnim servisom već je bilo razvijeno, da tako kažem, pravo građana da prate rad Skupštine posredstvom RTS-a i mi smo ušli u kolotečinu", dodala je ona.

Prema rečima Dejanović, javni servis od Skupštine može da traži "šta god hoće", ali parlament nema svoji budžet, pa su procene duga i odluka o tome kako će i da li će biti izmiren na Vladi Srbije.

"Skupština će imati svoj budžet tek od sedeće godine i ako budemo ugovarali prenose sa nekom televizijom to će biti putem tendera, posao će, naravno, dobiti medijiska kuća sa najpovoljnijom ponudom", istakla je ona.

Dejanovićeva je dodala da bi, ipak, najbolje bilo realizovati parlamentarni program, koji bi pratio sve skupštinske aktivnosti, a ne samo plenarne sednice.

Ministarstvo finansija je upoznato sa cifrom koju je RTS plasirao kao dug parlamenta za prenose, ali se ne zna da li će sredstva za tu namenu biti predviđena rebalansom budžeta, kazala je ona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.