Izvor: B92, 27.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejan Mihajlov pred sudom

Beograd -- Pred Prvim opštinskim sudom danas je nastavljen istražni postupak protiv funkcionera DSS-a Dejana Mihajlova, po prijavi DS za klevetu.

Za razliku od prethodnog ročišta, kada se nije pojavio pred sudom pod izgovorom da ima obaveze u Vladi Srbije, Mihajlov je danas saslušan u prisustvu državnog tužioca. Demokratskoj stranci je naloženo da dostavi video zapise konferencije za novinare na kojoj je Mihajlov optužio fukcionere DS-a da znaju ko je ubio Zorana Đinđića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pozvao ih da to javno kažu.

Advokat DS-a Goran Draganić kaže za B92 da će taj materijal biti dostavljen u narednih nekoliko dana: "Ono što je bitno za Demokratsku stranku i mene, kao pravnog zastupnika, a vezano je za slučaj Dejana Mihajlova, treba reći da ne postoji interes ni pojedinca, ni političke stranke koji može da opravda ovako javno izgovorene neistine, koje predstavljaju najgrublje diskvalifikacije. Mislim da politička borba u Srbiji mora biti svedena bar na minimum civilizacijskog ponašanja. Ono što i DS i ja, kao njen pravni zastupnik, u ovom postupku očekujemo jeste da državni organi postupe u skladu sa svim svojim ovlašćenjima, odnosno da svako ko čini takve stvari i sad i ubuduće mora biti spreman da snosi odgovornost za svaku javno izgovorenu reč."

Podsetimo, Dejan Mihajlov je u svojstvu šefa Izbornog štaba predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Dragana Maršićanina, prošlog juna, pročitao saopštenje u kome je naveo da su Zorana Đinđića ubili "njegovi" i da će, ukoliko Boris Tadić i Zoran Živković ne saopšte ko je ubio premijera, to učiniti Demokratska stranka Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.