Dečiji brakovi poništavaju ljudska i dečja prava svim maloletnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 20:55

Dečiji brakovi poništavaju ljudska i dečja prava svim maloletnicima

Brak pre navršenih 18 godina predstavlja ozbiljnu povredu ljudskih prava deteta. Njegove posledice su katastrofalne po zdravlje, isključuje ih iz obrazovanja i oduzima im priliku da ostvare svoj puni potencijal. Kako bi se iskorenila ova praksa, potrebno je delovati na više načinа.

Dečiji brakovi poništavaju ljudska i dečja prava svim maloletnicima i u potpunosti obesmišljavaju život dece. Uskraćuje im se pravo na obrazovanje, a upravo nizak stepen obrazovanja je ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što u velikoj meri muči romsku zajednicu u Srbiji.

Danas istražujemo da li je moguće živeti na marsu, postepeno prelazimo sa fosilnih goriva na prirodno obnovljive i čiste energetske izvore, virtuelno komuniciramo u realnom vremenu. U isto vreme, danas, jedan deo čovečanstva se bori sa glađu i nema pristup čistoj vodi, a uz sve to milioni dece bivaju uskraćeni za detinjstvo, nasilno i naglo, činom udaje i ženidbe.

Samo zajedničkim snagama možemo stati na put dečijim brakovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.