Davor i Igor iz Neozbiljnih pesimista uspešni muzičari, ali i povrtari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 22:11

Davor i Igor iz "Neozbiljnih pesimista" uspešni muzičari, ali i povrtari

Davor Demonja i Igor Olujić godinama se bave proizvodnjom rasada. Njihov plastenik i staklenik puni su rasada paradajza, paprike i krastavaca. Do polovine maja sav pripremljeni rasad biće prodat, jerje najveći deo proizvodnje namenjen poznatim kupcima.

"Mi smo počeli još pre nekih 15 godina da se bavimo ovim poslom. Ja sam završio zaštitu bilja, a Davor je vrlo blizu da završi pa smo odlučili dauz naše poslove i bavljenje muzikom probamo još neki posao. Tako smo pre 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godina pokrenuli ovaj biznis i sada smo se već profilisali na tržištu našeg regiona", kaže Igor Olujić.

"Proizvodnja rasada nama traje oko dva meseca. Intenzivnog rada ima kada biljka iz kontejnera pređe u saksiju. Onda treba malo više nege, dok prvih mesec dana u kontejnerima nema mnogo posla. Samo da se zaliva i pazi na temperature, da ne bude previše niska", kaže Davor Demonja.

Proizvodnja počinje u januaru i do početka majabiće rasprodata.

"Imamo oko 35.000 strukova. Oko 60 do 70 posto ugovorene proizvodnje. To su ozbiljni kupci koji imaju velike plastenike i sa njima imamo dugo godina saradnju. Probleme sa plasmanom nemamo jer nam se stari kupci uvek vraćaju", kaže Igor.

Ova povrtarska priča ne bi bila ništa neobična da Davor i Igor nisu članovi benda Neozbiljni pesimisti.

"Mi nismo ljudi koji ne žive oni varijantu posao-kuća, tako da smo se odlučili za razne stvari. Nekada trpi nešto, ali uspevamo sve to da spojimo i da se bavimo jednim i drugim", kaže Olujić.

"Ovaj posao ne iziskuje preterano radno vreme i možemo sebi priuštiti da odemo na turneju od 4,5 dana", kaže Demonja.

Ali mogu li zajedno povrtarstvo i antiglobal etnopank. Sudeći po ovoj priči mogu.

"Nas dvojica dođemo ovde, pa onda pričamo o nekim pesmama, a na probama nam kažu - e, nemojte sada o paradajzu", kaže Igor.

"Nekome je hobi fudbal, a mi stvaramo muziku. Naša muzika, kroz naše tekstove je beg od stvarnosti, neki naš bunt. Pokušavamo da to predstavimo i mlađim generacijama da čuju i nešto drugačije od onoga što se vrti u medijima. Mi uvek gledamo da kroz muziku pošaljemo neku poroku", kaže Davor.

Da Davor i Igor nisu samo uspešni povrtari već i muzičari dokaz je to što je pesma Neozbiljnih pesimista "Kaoda nema"među kandidatima za priznanje na jednom muzičkom takmičenju. Nominovana je u kategoriji Video sa porukom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.