Izvor: B92, 11.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davinić zakazao sednicu VSO

Beograd -- Ministar odbrane SCG najavio je sednicu Vrhovnog saveta odbrane za petak.

Na toj sednici će biti predstavljen izveštaj Nezavisne komisije koja je ispitivala pogibiju dvojice vojnika. Prema rečima Prvoslava Davinića, verovatno će biti predstavljen i izveštaj vojnih istražnih organa o istom slučaju. "Sa dosta izvesnosti se zna šta se dogodilo, ali se ne zna zašto se dogodilo", rekao je Davinić.

On je dodao da će, kada bude saopšteno kako su poginuli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnici, biti pokrenuta dalja istraga da se vidi da li postoji nečija odgovornost za takvu tragediju. Davinić je napomenuo da su Vojni sud i vojni istražni organi nezavisni od Vojske i Ministarstva odbrane.

Davinić, međutim, nije želeo da govori o tome kako su poginula dvojica gardista VSCG na Topčideru, ali je kazao da u tom slučaju nije bilo upotrebe "trećeg oružja".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.