Izvor: B92, 18.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Davinić potpisao ugovor o VTI-u"

Beograd -- Aleksandar Vučić kaže da je ministar odrbrane SCG Prvoslav Davinić potpisao ugovor, a ne predugovor o zameni VTI-a za stanove.

Prema rečima generalnog sekretara SRS-a Aleksandara Vučića, potpisivanjem ugovora o gradnji vojnih stanova na Bežanijskoj kosi, u zamenu za zgradu Vojno-tehničkog instituta u Beogradu, razlika u ceni je velika.

"Razlika u ceni je više od pet puta. To znači da je negde oko 2, ili 2,2 puta taj ugovor morao da bude povoljniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Naravno, tu je kriva država, državna vlast i njeni organi, jer je u pitanju negde između 19 i 25 miliona evra", rekao je Vučić.

On je rekao i da je za ceo posao potpredsednik srpske vlade Miroljub Labus znao od jula meseca.

Davinić: Potpisao sam sporazum, bez dogovora o finansijama

Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić, reagujući na tvrdnje Aleksandra Vučića, rekao je da on jeste potpisao sporazum, ali samo o gradnji vojnih stanova na Bežanijskoj kosi i da taj sporazum "ne sadrži finansijsku stranu posla". Reč je o sporazumu koji rešenje finansijskih pitanja predviđa tek posle procene vrednosti imovine u zamenu za koju bi bili izgrađeni stanovi, rekao je Davinić za Radio-televiziju Srbije.

"U jednom članu sporazuma ili tog predugovora kaže se da će ta pitanja biti rešena onog trenutka kada međunarodna revizorska kuća proceni vrednost imovine koja se stavlja na raspolaganje 'Meridian houmsu', s jedne strane i, s druge strane, kada proceni vrednost stanova koji treba da se izgrade", rekao je Davinić, dodajući da će tek posle toga, biti zaključen aneks ugovora koji reguliše to najbitnije pitanje i čime bi se taj sporazum pretvorio u pravi sporazum koji će se dostaviti nadležnim organima na ocenu pravosnažnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.