Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davinić: Tadić nije sprečio smenu Krge

Beograd -- Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić kaže da Boris Tadić nije sprečio smenu Branka Krge.

"Mogu pod punom odgovornošću da kažem da predsednik Srbije nije sprečio smenu načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore jer govora o smeni nije ni bilo. Krga je ispunio uslove za penziju i redovno ide u penziju. Nema smene", rekao je Davinić za "Večernje novosti".

Davinić je rekao da ne veruje da se iko od haških optuženika krije u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objektima VSCG jer se redovno vrše provere. "Jedan od prvih akata koje je Tadić potpisao po dolasku na mesto ministra odbrane bio je upravo taj da Vojska ne sme da pruža utočiste haškim optuženicima. Od tada su preduzimane redovne mere proveravanja poštovanja te odluke, koja je i dalje na snazi. Pošto zvanično nismo ustanovili da se neko krije u vojnim objektima, sklon sam tome da verujem da se zaista ne krije", rekao je on.

Građanski savez Srbije je nedavno optužio predsednika Srbije da je sprečio penzionisanje Branka Krge na jednoj od poslednjih sednica Vrhovnog saveta odbrane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.