Izvor: B92, 09.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davinić: Prihvatiću funkciju ministra odbrane SCG, ako mi bude ponuđena

Beograd -- Član stranke G17 plus Prvoslav Davinić potvrdio je za B92 da je zvanično kandidat za novog ministra odbrane SCG, iz čije kandidature je stao i Savet ministara državne zajednice.

Potpredsednik srpske Vlade Miroljub Labus najavio je prošle nedelje smenu Borisa Tadića sa mesta ministra odbrane zbog, kako je naveo, Tadićevog "odbijanja da nastavi saradnju Vlade Srbije i njegovog ministarstva ".

Funkcioner stranke G17 plus, iz koje dolazi kandidat za ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane, Goran Paunović, za B92 kaže da će se o raspodeli resora u Savetu ministara SCG još razgovarati i unutar vladajuće koalicije u Srbiji i medju predstavnicima država članica. Dok, medjutim, sam Prvoslav Davinić tvrdi da je zvanični kandidat za tu funkciju, njegov stranački kolega Goran Paunović u to nije sasvim siguran: "Mislim da treba sačekati da vidimo da li uopšte gospodin Davinić dolazi kao opcija za tu funkciju. Svakako da njega kvalifikuje njegov prethodni rad i veliko iskustvo i znanje iz oblasti bezbednosti. On je stručnjak koji je u međunarodnim okvirima se dokazao u tom poslu. Verujem da je to osoba koja bi bila dobra kao ministar odbrane. Da li će on to i biti, u ovom trenutku ja ne znam", kazao je Paunović.

Stranka g17 plus vodila je, tokom prošle godine, intenzivnu kampanju za ostamostaljenje Srbije. U okviru stava o nefunkcionalnosti državne zajednice, predstavnici te stranke izjavljivali su da ne žele da učestvuju u institucijama SCG. Goran Paunović, medjutim, za B92 kaže da eventualno imenovanje člana G17 plus za ministra odbrane ne znači odustajanje te stranke od projekta samostalne Srbije: "Mi nemamo nikakvo posebno interesovanje za mesta u Savetu ministara. Ovo je prosto se nametnulo kao rešenje van G17 Plus i sada smo u jednoj vrsti problema. To nije odustajanje od koncepta i mi nećemo kršiti svoj program", kazao je Paunović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.