Izvor: B92, 27.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davinić: Manje oružane snage

Peking -- Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić rekao je u Pekingu da SCG želi manje i efikasnije oružane snage.

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore, koji se nalazi u zvaničnoj višednevnoj poseti Kini, u ponedeljak je razgovarao sa ministrom odbrane Kine Cao Ganćuanom, na čiji poziv je i doputovao u Kinu, kao i sa načelnikom Generalštaba Narodnooslobodilačke armije Kine Liang Guangliem. Sa Ganćuanom Davinić je razgovarao o političkoj situaciji u svetu i o tome kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se SCG u promenjenim okolnostima prilagođava novim izazovima i reformi vojske.

U razgovoru sa načelnikom Generalštaba kineske armije Liang Guangliem razmenjena su gledišta o mogućnostima konkretne saradnje između SCG i Kine, naročito kad je reč o saradnji u vojnoj industriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.