Datum izbora i dalje nepoznat

Izvor: B92, 02.Apr.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Datum izbora i dalje nepoznat

Beograd -- I posle sednice GO DS-a nepoznat datum održavanja vanrednih izbora. Tadićeva izjava kojom predviđa izbore posle kandidature za EU "smirivanje opozicije".

Analitičari izjavu Tadića na Glavnom odboru DS-a, kojom najavlju izbore posle kandidature za EU, vide kao spuštanje lopte i smirivanje javnosti.

Ipak novost da je Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, postao Tadićev zamenik u stranci, nije iznenadila analitičare, pošto bi upravo on mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da u nekom trenutku u budućnosti da dodje na Tadićevo mesto.

Iako je domaća javnost posle sednice Glavnog odbora DS-a očekivala jasniji impuls kada bi u Srbiji moglo doći do održavanja vanrednih izbora, situacija nije nimalo očiglednija u odnosu na prethodni period.

Uz ponovljenu poruku da izbore treba održati po dobijanju statusa kandidata, Tadić je rekao i da bi februar za to bio najgori.

Njegovu spremnost da o izborima razgovara sa svim zainteresovanim stranama urednik "Nove srpske političke misli” Đorđe Vukadinović vidi kao spuštanje lopte.

"Napori i želja je primetna da se stekne utisak da žele da izađu u susret zahtevima opozicije, a da to ne bude formalno obavezivanje. Ta izjava o izborima je pokušao smirivanja tenzija pa i pacifikacije opozicije, a bez formalnog obavezivanja, a da se u isto vreme emituje neka pomirljivost", kaže Vukadinović.

Ipak, vest donekle predstavlja to što je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji se u Kliničkom centru oporavlja od operacije slepog creva, izabran na mesto zamenika predsednika stranke, gde je zamenio Dušana Petrovića.

Vukadinovića, niti političkog analitičara Milana Nikolića ne iznenađuje Đilasovo imenovanje na novu funkciju. To, kako objašnjava Nikolić za B92 samo pokazuje percepciju demokrata da upravo on bude Tadićev naslednik.

"Što se tiče uloge gospodina Đilasa on se pokazao veoma uspešan na poziciji gradonačelnika, i mene ne čudi što je on izabran kao zamenik gospodina Tadića. Tako da će Đilas jednog dana pre ili kasnije da zameni gospodina Tadića", kaže Nikolić.

Inače, za predsednika Izvršnog odbora stranke je na sednici Glavnog odbora izabran Marko Đurišić, dok će partijski sekretar biti Tamara Tripić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.