Izvor: B92, 10.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Datum i vrsta izbora, pa kandidati

Beograd -- Način i vreme od održavanja izbora utiču na brojnost kandidata i podršku koju će dobiti, piše Blic.

Dogovor o tome kako će i kada biti održani lokalni i predsednički izbori u Srbiji odlučiće i o tome koliko će vladajuća koalicija imati kandidata u trci za predsednika Srbije, piše list i prenosi da će Demokratska stranka kao kandidata istaći Borisa Tadića, što će podržati G17 plus. Demokratska stranka Srbije, kako piše list, podršku vezuje za dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o načinu i datumu tih izbora.

Ako se bude išlo na izmene izbornog zakona, po kojima bi proporcionalni sistem za lokalne izbore bio zamenjen većinskim, što demokrate priželjkuju, Koštuničina stranka će najverovatnije imati svog kandidata, piše list.

Iako se nagađa da bi DSS mogao da predloži ministra energetike i potpredsednika stranke Aleksandra Popovića, u toj partiji, ipak, čekaju dogovor o izborima.

Blic dodaje da će radikali sigurno imati kandidata na predsedničkim izborima i da će to biti zamenik predsednika Srpske radikalsn stranke Tomislav Nikolić.

Socijalisti će najverovatnije predložiti predsednika stranke Ivicu Dačića, piše list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.