Danica Grujičić predsednički kandidat ispred SDS

Izvor: Blic, 08.Apr.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danica Grujičić predsednički kandidat ispred SDS

Socijaldemokratski savez (SDS) predstavio je danas svog predsedničkog kandidata za izbore 6. maja - potpredsednicu stranke, neurohirurga Danicu Grujičić, koja je poručila da SDS na predstojećim izborima mora dobiti šansu da pokaže šta može da uradi u Srbiji.

Ono po čemu ćemo se razlikovati od drugih je tim ljudi. Nisam bitna ja u kampanji, niti bilo koji pojedinac, već tim, zbog kojeg sam prihvatila da se kandidujem za nešto što nikad nisam radila, poručila je Grujičić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na prvoj na predizbornoj konvenciji SDS u Domu sindikata.

Ona je ocenila da su oni koji su do sad vodili zemlju pokazali bahatost i drskost, da preziru svoj narod i da ga se stide.

Ovde je biti patriota sramota, već treba biti Evropejac. Ja neću da budem Evropejac, jer Srbija je u Evropi od kako je osnovana i ne vidim zašto se vode diskusije da li smo u Evropi ili ne, navela je Grujićić.

Ona je rekla da su dosadašnju vlast činili 'džepoljupci', koje zanima samo njihovo bogatstvo.

"Gde su pare za puteve?", upitala je Grujičić i dodala da prethodna vlast nije bila u stanju da napravi zaobilaznicu oko Beograda 40 godina.

Predsednik SDS Nebojša Leković je istakao da je njihov predsednički kandidat "jedino muško" među kandidatima. On je istakao da je SDS novi pokret, koji je udružio sve koji se ne mire sa sadašnjim stanjem u Srbiji.

"Nadam se da ćemo na Đurđevdan uspeti da Srbiju vratimo na mesto, koje joj pripada. SDS je nastao kao izraz prirodne potrebe građana da se u Srbiji nešto menja", rekao je on.

Prema njegovim rečima, građani su izgubili poverenje u postojeće stranke, i vlasti i opozicije, i zbog toga će SDS sam nastupati na izborima.

"Ko god da pobedi na izborima od tih stranaka, za građane se ne menja ništa, i nadam se da je to građanima jasno", rekao je on.

"Na izbore izlazimo kao jedina partija sa jasnim programom da sistemski uredimo Srbiju", poručio je Leković i kao prvi potez naveo da se javno preduzeće Telekom preda PIO fondu za isplatu penzija.

Program SDS predviđa i "materinske penzije", besplatno zdravstvo i školstvo, ukidanje poreza na imovinu, a kako je istaknuto, prvi koji će doneti biće zakon o zaštiti građana od banaka.

U prvom redu na konvenciji, uz rukovodstvo SDS, i predstavnike sindikata, sedeo je poslednji predsednik Predsedništva SFRJ Borisav Jović.

Povezane vesti: Dejanovićeva raspisala predsedničke izbore za 6. maj, za sada osam kandidata Analitičari: Tadić ima veće šanse za pobedu Pusićeva: Zagreb i Beograd će raditi kad se završe izbori Nemački mediji: Tadićev rastanak sa službom nije zauvek Dačić: Raspisivanje izbora pokušaj formiranja dvopartijske politike

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.