Izvor: B92, 17.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dane Milović oslobođen optužbi

Zagreb -- Sudsko veće Županijskog suda u Šibeniku presudilo je da Srbin Dane Milović iz Gračaca nije kriv za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, za šta je protiv njega bila podignuta optužnica, piše zagrebački "Vjesnik". Predsedavajući Vijeća sudija Dalibor Dukić rekao je da je sud uvažio iskaze svedoka Milana Brajkovića da ga je Milović dva puta udario nogom u slabine, iskaz Ante Matića, kojeg je jedan rezervista uhvatio za kosu i glavom mu udario o betonski stup, te >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskaz Milana Peraka, kojeg je optuženi udario šakom u leđa. Prema Kaznenom zakonu i međunarodnim konvencijama, postupci prema trojici svedoka mogu se podvesti pod kazneno delo surovog postupanja protiv ratnih zarobljenika.

Raško Višić, županijski državni tužilac i zastupnik optužbe, najavio je podnošenje žalbe na ovu presudu. Milović je rekao da nije počinio kazneno delo koje mu je stavljano na teret. Ispričao je da je nasilno mobilisan i da nije nikog tukao. Priznao je samo da je Brajkovića nazvao ustašom i dodao da mu je odmah bilo žao što je to uradio. Milović je uhapšen u Šibeniku u oktobru prošle godine, od kada je u pritvoru. U Hrvatsku je iz Srbije došao radi pribavljanja dokumenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.