Danas sednica Skupštine Srbije

Izvor: B92, 06.Mar.2018, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas sednica Skupštine Srbije

Beograd -- Skupština Srbije počeće danas sednicu na kojoj će biti razmatrano oko 30 tačaka dnevnog reda, među kojima i izmene zakona o bezbednosti saobraćaja.

Na dnevnom redu prve sednice redovnog prolećnog zasedanja biće i predlozi zakona o strancima, azilu i privremenoj zaštiti, graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, nacionalnom DNK registru i o jedinstvenom matičnom broju građana.

Predloženo je da na dnevnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << redu bude i dopuna Zakona o državljanstvu Srbije, a poslanici treba da se izjasne i o više predloga zakona o potvrđivanju međudržavnih sporazuma.

Pred parlamentom će se naći i izbor predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije i direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i odluke o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti, koje je podneo Odbor za finansije.

Skupština će razmatrati predlog odluke o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku, predloge o izboru predsednika sudova i zamenika javnog tužioca, kao i predloge o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog apelacionog suda, Osnovnog suda u Novom Sadu, Privrednog suda u Leskovcu i Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Biće birani i predsednici sudova na predlog Visokog saveta sudstva, a razmatraće se i razrešenje i imenovanje članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji su odvojeno podneli šef poslaničke grupe DjB Saša Radulović i šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić.

Sednica je zakazana za 10 sati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Srbije razmatra izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2018

Skupština Srbije počeće danas sednicu na kojoj će biti razmatrano oko 30 tačaka dnevnog reda, među kojima i izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja...Na dnevnom redu biće i predlozi zakona o strancima, azilu i privremenoj zaštiti, graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti...

Nastavak na Radio 021...

Počelo prolećno zasedanje Skupštine Srbije, usvojen dnevni red

Izvor: RTS, 06.Mar.2018

Uz intoniranje državne himne i postrojavanje Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine počela je prva sednica redovnog prolećnog zasedanja Skupštine Srbije. Poslanici su usvojili dnevni red zasedanja nakon skoro šest sati rasprave. ...

Nastavak na RTS...

Skupština: Poslanici utvrđuju red od 11,00 sati

Izvor: Danas, 06.Mar.2018

U Skupštini Srbije u toku je utvrđivanje dnevnog reda prve sednice redovnog prolećnog zasedanja koje je počelo danas nešto posle 11 časova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.