Danas o službenim automobilima

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 19.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas o službenim automobilima

BEOGRAD - Administrativni odbor Skupštine Srbije razmatraće na današnjoj sednici odluku o korišćenju službenih automobila i izmene odluke o reprezentaciji, kao delovima mera za smanjenje troškova parlamenta, izjavio je Tanjugu predsednik Odbora Nenad Konstantinović.

Odluka o uslovima i načinu korišćenja službenih automobila za službene potrebe Skupštine Srbije, prema rečima Konstantinovića, na detaljan i precizan način reguliše ko ima pravo na korišćenje službenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << automobila, kako će u buduće biti popunjavani obrasci, a u kojima će morati da se unesu podaci ko putuje i gde, o kojoj kilometraži je reč, uz neophodnu saglasnost nadležnog u Skupštini. Konstantinović je istakao da je cilj donošenja takve odluke da se u budućnosti u potpunosti spreče bilo kakve zloupotrebe u korišćenju službenih automobila od strane i zaposlenih i eventualno poslanika.

Kada je reč o izmenama odluke o reprezentaciji, Konstantinović je objasnio da je njihova suština da će poslanici moći da koriste pravo na reprezentaciju samo kada su u pitanju zvanični službeni sastanci sa licima koja dolaze izvan skupštine.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice Administrativnog odbora je izveštaj o rashodima Skupštine Srbije u 2009. godini.

Korišćenje službenog automobila od strane Branislave Parezanović, sekretarice predsednice parlamenta, krajem januara je uzburkalo javnost.

Parezanovićeva je službenim automobilom, sa vozačem Goranom Jovićem, bez putnog naloga, putovala u Zaječar kako bi obavila privatne poslove, a na putu ka Zaječaru vozač je pretekao kolonu vozila i ometao uviđaj nesreće koja se tu prethodno dogodila.

Skupštinska disciplinska komisija kaznila je Parezanovićevu merom zabrane napredovanja u službi u naredne četiri godine zbog zloupotrebe službenog položaja, a nedugo zatim Parezanovićeva je prešla da radi u Ministarstvo infrastrukture, dok je sa vozačem Jovićem raskinut radni odnos.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.