Izvor: B92, 12.Nov.2009, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas o budžetu grada Beograda

Beograd -- Odbornici Skupštine Beograda raspravljaće danas o rebalansu gradskog budžeta za tekuću godinu.

Rasprava o rebalnsu budžeta trebalo je da se održi pre dve nedelje, ali je odložena, zbog toga što nije bilo saglasnosti o prioritetima rebalansa budžeta.Jedan od razloga bio je i to što se Liberalno-demokratska partija, koja manjinski podržava Skupštinu grada, protivila kupovini zgrade "Ineksa" u koju bi bile smeštene sve gradske službe.

Sada su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međutim, stavovi dve strane približili, pa predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i šef odborničke grupe LDP-u Dejan Ranđić ne sumnjaju da će rebalans gradskog budžeta biti usvojen.

Period dvonedeljnog odlaganja, predstavnici socijalista i LDP-a iskoristili su za usaglašavanje oprečnih stavova o gradskom budžetu.

Kako je za B92 objasnio predsednik gradske skupštine Aleksandar Antić, između dve strane je postignuta saglasnost da deo novca iz budžeta grada bude usmeren prema Sekretarijatima za saobraćaj, dečiju zaštitu i Agenciji za investicije.

"Mislim da je bilo određenih razmimimoilaženja sa stanovišta prioriteta do kraja ove godine koji su se iskazali na određenim pozicijama budžeta. Oko toga smo razgovarali, te prioritete smo usaglasili i formirali smo takav predlog rebalansa koji sigurno ima podršku većine", rekao je Antić

Na odluku LDP-a da podrži predloženi rebalans uticalo je to što su prošle nedelje na sednici Gradskog veća usvojeni amandmani te partije kojima će novac biti vraćen u gradske investicije.

Šef odborničke grupe LDP-a Dejan Ranđić kaže da se usvajanjem amandamana odustalo i od namere da nova zgrada Gradske uprave bude kupljena sredstvima gradskog budžeta, što je takođe predstavljalo problem.

"Radi se pre svega o vraćanju sredstava u investicione projekte.Takođe bitna odlika amandmana je da se odustalo od kupovine nove zgrade Gradske uprave od sredstava iz gradskog budžeta. Obzirom da su ispoštovani zahtevi LDP-a, stekli su se uslovi da na sednici skupštine grada LDP podrži budžet", rekao je Ranđić.

Osim rebalansa budžeta, odbornici će raspravljati i o izmeni i dopuni Generalnog urbanističkog plana grada Beograda do 2021. godinu, članovima novoformirane gradske komisije za planove, ali i razrešenju i imenovanju direktora nekih domova zdravlja, preduzeća i ustanova kulture.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Beograda sledećeg četvrtka o rebalansu budžeta

Izvor: TV Avala, 11.Nov.2009, 14:30

Odbornici Skupštine grada Beograda trebalo bi sutra da raspravljaju o rebalansu gradskog budžeta za 2009. godinu.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.