Danas nastavak međustranačkog dijaloga, uz Fajon i Bilčik

Izvor: B92, 15.Nov.2019, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas nastavak međustranačkog dijaloga, uz Fajon i Bilčik

Beograd -- Druga runda međustranačkog dijaloga koji se odvija uz posredovanje Evropskog parlamenta, biće održana danas u staroj skupštini Srbije.

Prisustvovaće mu izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i šefica Delegacije zadužena za odnose sa Srbijom, Tanja Fajon. Međustranačkom dijalogu, prema programu, prisustvovaće i bivši evroparlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

Kako Tajug saznaje, učešće su najavili SNS, SPS, SDPS, LDP, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << LSV, SDA Sandžaka, PUPS, JS, Stranka moderne Srbije, Nova Srbija Pokret za spas Srbije, Pokret socijalista, Narodna seljačka stranka, Ujedinjena seljačka stranka, Savez Vojvodjanskih Mađara.

Pozivu su se odazvali i poslanici koji nisu članovi poslaničkih grupa, Zoran Živković, Muamer Zukorlić i Jahja Ferhatović, kao i predstavnici Pokreta slobodnih građana i SPAS-a.

Za razliku od dvodnevnog dijaloga u oktobru, ovaj će trajati samo jedan dan i imaće tri sesije, dok će, kao i prethodnog puta, lideri poslaničkih grupa imati pojedinačno po pet minuta za diskusiju o svakoj temi.

Dijalog počinje u 9 sati, otvoriće ga predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Prva sesija počinje u 9.30 kada će se analizirati napredak u sprovodjenju najavljenih mera Vlade Srbije za poboljšanje izbornih uslova na kojoj će se obratiti predstavnik Radne grupe za saradnju sa OEBS i ODHIR u koordinaciji i monitoring sprovođenja preporuka za unapređenje izbornog procesa.

O tome će govoriti i Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, nakon čega se prelazi na diskusiju.

Druga sesija počinje u 11.30, a odnosi se na nove predloge Vlade Srbije za unapređenje izbornih uslova. Pored predstavnika vladine Radne grupe obratiće se i izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar.

Ponovo se daje reč liderima poslaničkih grupa koji imaju po pet minuta za komentarisanje.

U 14.30 počinje treća sesija koja se tiče finansiranje kampanje, a o tome će govoriti izvršni direktor Transparentnosti Srbija Bojana Medenica, a zatim šefovi poslaničkih grupa.

Poslednja sesija o medijima opčinje u 16.30, a svoje mišljenje o toj temi daće programski direktor CRTA Raša Nedeljkov. Učesnici skupa će od 18.00 do 19.00 razmatrati zaključke i naredne korake.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.