Danas izbor predsednika Skupštine

Izvor: Blic, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas izbor predsednika Skupštine

Skupština Srbije na današnjoj sednici trebalo bi da izabere predsednika, tri potpredsednika i da imenuje sekretara.

Jedini kandidat za predsednika parlamenta je poslanik Demokratske stranke Oliver Dulić, čija je kandidatura juče i zvanično stigla u parlament.

Skupština Srbije ima šest potpredsednika, od kojih su troje izabrani pre dve nedelje - Nataša Jovanović iz SRS, Radojko Obradović iz DSS i Milutin Mrkonjić iz SPS. Kandidati za potpredsednike, o kojima će parlament >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odlučivati na današnjoj sednici, jesu Božidar Đelić iz SRS, Miloljub Albijanić iz G17 plus i Esad Džudžević ispred stranaka manjina kojima je potpredsedničko mesto ustupio LDP.

Skupština treba da popuni i sastav skupštinskih odbora u koje su do sada izabrani samo poslanici SRS, DSS i SPS, kao i da odredi sastave delegacije koje će parlament predstavljati u međunarodnim institucijama.

Kandidat za sekretara Skupštine Srbije je Milan Lučić, bivši sekretar Savezne skupštine. Njega će predložiti Oliver Dulić nakon izbora za predsednika.

Dulić je najavio da će za Lučićeve zamenike predložiti Marka Danilovića i Miloša Todorovića.

Inače, Administrativni odbor Skupštine Srbije konstatovao je ostavke pet narodnih poslanika koji su 15. maja izabrani za ministre u Vladi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.