Dan evropske zastave u Beogradu

Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan evropske zastave u Beogradu

Povodom predstojećeg početka predsedavanja Srbije Komitetom ministara Saveta Evrope (SE), kancelarija te organizacije u Beogradu će, u saradnji s Vladom i parlamentom Srbije, organizovati obeležavanje Dana evropske zastave 12. maja, saopšteno je iz te kancelarije.

Srbija preuzima predsedavanje Komitetom ministara SE, izvršnim telom organizacije, 11. maja 2007. u Strazburu, gradu u istočnoj Francuskoj, koji je sedište najstarije evropske organizacije.

Na proslavi Dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evropske zastave ispred Doma Narodne skupštine govoriće visoki zvaničnici Srbije, ministar inostranih poslova Vuk Drašković, predstavnik Narodne skupštine Srbije, zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić, kao i predstavnik Generalnog sekretara SE i šef kancelarije u Beogradu Deni Iber.

U proslavi će učestvovati deca iz jedne lokalne i četiri međunarodne škole iz Beograda, a biće održan i umetnički program u okviru koga će na platou ispred parlamenta biti podignuta velika evropska zastava. Samo za ovu priliku, velika evropska zastava prvi put napušta Strazbur.

U saopštenju kancelarije SE ukazano je na želju da se ovom proslavom skrene pažnja „na mesto države Srbije u Evropi, ali i na evropske vrednosti koje zastupa Savet Evrope". Srbija je postala članica SE u aprilu 2003. SE danas okuplja 46 država.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.