Daleko je sunce za SPO

Izvor: Glas javnosti, 16.Mar.2010, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daleko je sunce za SPO

BEOGRAD - Iako Vuk Drašković poručuje da vreme SPO-a tek dolazi, njegova stranka daleko je od uspona, smatraju stručnjaci i političari!

Za uverenje lidera SPO, prema mišljenju analitičara i političara, ne postoje realni parametri.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za Kurir da bi bila neželjena avantura ukoliko bi SPO pokušao da uradi nešto samostalno.

- Da bi napravili uspon, vi morate imati jasnu političku poruku, novi pristup, jasne ideje dok SPO >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << to nema - kaže Stanković.

Ni Cvjetin Milivojević iz agencije "Pragma" tvrdi da "nema govora o usponu SPO".

- Čak je i ta svečana akademija pokazala jednu tužnu činjenicu. Malo je bilo ljudi koje današnji birači mogu prepoznati, jako malo osnivača i onih koji su sebe uneli u SPO - ističe Milivojević.

S druge strane lider NS Velimir Ilić ironično kaže je SPO u usponu.

- U pravu je Vuk, SPO je u usponu. Približio se svemu onome protiv čega su bili njegovi osnovni principi - poručuje Ilić.

U SPO pak tvrde da postoje jasni pokazatelji uspona stranke.

- Čvrsto opredeljenje da je Srbiji mesto u EU, tekovina je borbe i žrtava SPO. Mislim da su i birači toga svesni. A nova energija i promovisanje programa evropske srpske desnice rezultirali su uspesima na lokalnim izborima u Kosjeriću (8,2 odsto), u Kostolcu (5,2 odsto), ili pobedom u Negotinu u koaliciji sa DS. To su jasni pokazatelji da dolazi vreme SPO - objasnio je direktor te stranke Aleksandar Jugović.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

SPO daleko od uspona

Izvor: Kurir, 16.Mar.2010

BEOGRAD - Stranka Vuka Draškovića daleko je od uspona, smatraju stručnjaci i političari! Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da bi bila neželjena avantura ukoliko bi SPO pokušao da uradi nešto samostalno. - Da bi napravili uspon, vi morate imati jasnu političku poruku, nov pristup, jasne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.