Izvor: B92, 04.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o prioritetima policije

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da su prioriteti MUP-a očuvanje stabilnosti i bezbednosti, dalja reforma policije, kao i primena evropskih standarda.

Najbitniji prioritet očuvanje je javnog reda i mira, očuvanje stabilnosti države i njene bezbednosti, bezbednosti građana i borba protiv organizovanog kriminala, ocenio je Dačić u intervjuu Tanjugu.

On je naveo da je prioritet i dalja reforma policije i njeno osposobljavanje da bude efikasna, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moderna, da poštuje ljudska prava, ali i da je u stanju da efikasno odgovori na sve izazove organizovanog kriminala i svih drugi vidovova kriminaliteta.

Osvrnuvši se na organizaciju u MUP-u, Dačić je rekao da je u policiji došlo do nekoliko manjih promena na raznim nivoima, ali da nema niti će biti čistke po političkoj pripadnosti.

"Želim da se svako dokazuje time što radi svoj posao. Ovde je jedino pitanje da li neko zna da radi svoj posao. Promena, u hodu, će svakako biti", rekao je Dačić.

On je precizirao da ni jedna od tih promena neće biti takva da ljude ostavlja bez posla ili da predstavlja neku vrstu revanšizma.

Poboljšanje statusa policije u stvari znači i da država ima svest o tome da to treba da učini i mislim da to je ključno pitanje na kojem treba da insistiramo, istakao je Dačić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.