Dačić o odnosima Srbije i BiH

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 23.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o odnosima Srbije i BiH

Banjaluka -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da BiH i Srbija moraju da se dogovore da li žele da normalizuju odnose ili da ih dalje komplikuju.

Dačić je ocenio da izjava hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je "Srbija povukla đavola za rep" kada je raspisala poternicu za 13 osoba u "slučaju Dobrovoljačka" govori o tome da je neko želeo da se "politički meša u presude, kao i optužnice na koje se odnose".

"Mnogi su Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vukli za rep u poslednjih deset i više godina. Da ne pričamo o optužnicama u Hagu. Zato treba smirivati strasti, a ne raspirivati ih. Izgleda da neki nisu ništa naučili iz toga. Ja, ipak, ne pripadam toj generaciji", poručio je on.

"Ako je neko kriv neka odgovara, pa makar bio i član Predsedništva ili predsednik države", naveo je Dačić, koji učestvuje na skupu zvaničnika jugoistočne Evrope "Bogatstvo različitosti" u organizaciji Skupštine RS.

Dačić je dodao da time treba da se pozabave pravosudni organi.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić zatražio je od Tužilaštva BiH raspisivanje međunarodnim poternica za bivšim predsednicima SR Jugoslavije Dobricom Ćosićem i Zoranom Lilićem.

"Kao ministar policije želim da pojednostavim i normalizujem stvari", rekao je Dačić i dodao da treba odvojiti šta je politika, šta su ratni zločini, a šta je istraga.

"Postoje sporazumi i razgovori tužilaštava i neka ona o tome razgovaraju", dodao je on.

Upitan da li će policija Srbije uhapsiti Ćosića i Lilića ako Tužilaštvo BiH za njima raspiše poternice, Dačić je odgovorio da su to pitanja za tužilaštvo, jer se poternice ne raspisuju bez optužnice i istrage.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Odnose bi trebalo smirivati, ne komplikovati

Izvor: EMportal, 23.Maj.2009

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da BiH i Srbija moraju da se dogovore da li žele da normalizuju odnose ili da ih dalje komplikuju. Dačić je naveo da on želi "da se stvari smiruju, a ne komplikuju", naglašavajući da svako ko je kriv treba da odgovara, pa makar...

Nastavak na EMportal...

Srbija nikog ne vuče za rep

Izvor: Glas javnosti, 24.Maj.2009, 14:37

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina i Srbija moraju da se dogovore da li žele da normalizuju odnose ili da ih dalje komplikuju, rekao je juče ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić...Dačić, koji učestvuje na šestom godišnjem skupu zvaničnika jugoistočne Evrope „Bogatstvo različitosti“...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.