Izvor: Blic, 14.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Orlić mi tražili pare

Dačić i Orlić mi tražili pare

Bivši premijer Zoran Živković dolio je ulje na vatru oko afere 'kofer' tvrdnjom da je prvi čovek socijalista Ivica Dačić od njega tražio 50.000 evra mesečno za SPS da bi ta stranka podržavala Živkovićevu vladu.

On je naveo da iako nema nikakve podatke o toj istrazi, njemu krajnje sumnjivo izgleda prisustvo Dačića prilikom primopredaje novca između Vladimira Zagrađanina i viceguvernera Dejana Simića. Zatim je naveo podatak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da mu je upravo Dačić 2003. godine tražio 50.000 evra da bi podržavao njegovu vladu.

- Dačić je bio glavni u SPS za te pregovore, a novac je tražio za stranku kako bi platili račune i zakup prostorija. Nisam pristao jer me nije interesovalo da kupujem vlast. Nisam hteo da pristanem na tu priču 'ako me platiš biću dobar'. Neki drugi su tražili postavljanja ili ambasadorska mesta, ali nisam pristao - objašnjava Živković za 'Blic' i dodaje da ne želi da navodi te ostale lidere jer je njihova uloga u rušenju vlade bila manje bitna.

Dačić je, inače, saslušan kao svedok u istrazi zbog sumnji da je viceguverner Dejan Simić primio 100.000 evra mita od direktora marketinga SPS Vladimira Zagrađanina.

Prvi čovek socijalista navodi da je ovakva izjava 'nastavak kampanje koja se vodi protiv njega'.

- To je najobičnija glupost i deo kampanje protiv mene. Nisam o tome razgovarao ni sa kim - tvrdi Dačić za 'Blic' i ističe da 'nema tih para koje bi demokrate morale da daju za podršku socijalista'.

Spekulacije o kupovini poslanika zarad opstanka vlade Živković smatra realnim i navodi da mu je jedan od lidera DOS tražio novac da ne ruši vladu na čijem je bio čelu.

- To je bio Slobodan Orlić koji je došao kod mene i rekao da bi trebalo da mu dam pola sume koju mu je nudio G17 plus - kaže Živković. On nije mogao da kaže o kom iznosu se radi jer je, kako kaže, izbacio Orlića napolje pre nego što mu je ovaj saopštio koliko traži.

Orlić za 'Blic' demantuje da je ikada izašao pred Živkovića sa takvim zahtevom.

- Stvarno ne mogu da komentarišem takve gluposti - bio je jasan Orlić. N. M. J. - I. C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.