Dačić drži u šaci beogradski odbor

Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić drži u šaci beogradski odbor

Lider SPS Ivica Dačić raspolaže blanko ostavkama šestoro odbornika socijalista u Skupštini grada Beograda i može da ih iskoristi ukoliko Gradski odbor te stranke ne bude ispoštovao odluku vrha stranke koja je u ovom trenutku bliža koaliciji sa listom „Za evropski Beograd".



Kako za „Blic" navodi izvor iz SPS, mandati odbornika koalicije okupljene oko SPS, koje su osvojili na izborima 11. maja za Skupštinu grada, pripadaju strankama a ne odbornicima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << U SPS kažu da je ova stranka iskoristila zakonsku mogućnost i sa svojim odbornicima u novom sazivu Skupštine Beograda potpisala ugovore po kojima mandati pripadaju stranci, odnosno odbornici su, u skladu sa Zakonom, dostavili stranci blanko ostavke. Isto su učinili i njihovi koalicioni partneri - PUPS, sa čija dva mandata te stranke u Skupštini Beograda ne raspolažu odbornici već partija.

Mandati odbornika SRS, koalicije DSS-NS i stranaka oko SPS osvojeni za izborima 11. maja za Skupštinu Beograda, pripadaju strankama a ne odbornicima.

Predstavnici SRS, narodnjaka i koalicije oko SPS su se juče sastali i ocenili da ta koalicija u svom mandatu završi izgradnju dva nova mosta, kao i rekonstrukciju Gazele i Pančevačkog mosta, kao i da će prioritet gradske uprave biti ulaganje u kapitalne projekte, među koje spada i izgradnja obilaznice oko Beograd.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.