Dačić: Zakon, pa nove tablice

Izvor: B92, Beta, 02.Jul.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zakon, pa nove tablice

Ivica Dačić (FoNet, arhiva)

Beograd -- Izdavanje novih registarskih tablica počeće po stupanju na snagu svih odredaba novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju, kaže ministar policije Ivica Dačić.

Pre izdavanja novih registarskih tablica treba usvojiti Zakon o prekršajima bez koga ne može da se primenjuje novi Zakona o bezbednosti saobraćaja, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Izdavanje tablica, vozačkih dozvola i svega ostalog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pada na teret Uprave MUP-a i to će raditi isti ljudi koji rade na izdavanju novih pasoša i ličnih karata", objasnio je ministar.

Dačić je dodao da je do sada izdato 750.000 biometrijskih pasoša i da se u septembru ili početkom oktobra može očekivati izdavanje milionitog pasoša.

"To je i pored svih problema, gužvi i tehničkih problema veliki rezultat, koji će i najviše doprineti stavljanju Srbije na belu šengen listu", naveo je Dačić.

Misija MUP-a Srbije kreće na Haiti

Inače, Ministar policije Ivica Dačić sastao se drugim kontigentom od pet pripadnika MUP-a Srbije koji će biti angažovani godinu dana u Mirovnoj misiji UN na Haitiju.

Učešće u takvim misijama od velikog interesa za pozicioniranje sprske policije, rekao je Dačić.

"Smatramo da je to veoma važno za rejting naše policije. Imamo veoma opremljene i visoko osposobljene profesionalne pripadnike policije koji mogu biti primer svima ostalima u svetu", rekao je Dačić.

On je dodao da su pripadnici MUP-a Srbije bili među najboljima u tim misijama, a podsetio je i da su učestvovali i u radu centra za obuku učesnika mirovnih misija u italijanskom gradu Vičenca.

Dačić je novim mirovnjacima poželeo da uspešno obave posao i predstave MUP i Srbiju na Haitiju i da tokom boravka u toj mirovnoj misiji imaju što manje potrebe za intervencijama i eventualnih problema.

"Siguran sam da će, kao i do sada, pripadnici MUP-a Srbije u mirovnoj misiji na Haitiju imati najbolje ocene UN-a, kao i naroda Haitija", rekao je Dačić.

U mirovnoj policijskoj misiji na Haitiju učestvovaće petoro pripadnika MUP-a Srbije, među kojima je i jedna žena, glavna policijska inspektorka Uprave policije Biljana Lazarević.

Lazarevićeva će biti komandant drugog kontigenta MUP-a Srbije u mirovnoj misiji UN na Haitiju, a ona je već učestvovala u mirovnim operacijama u Liberiji 2004. godine.

U mirovnoj misiji na Haitiju boraviće pripadnici Protivterorističke jedinice, Žandarmerije i Jedinice za zaštitu MUP-a Srbije.

U mirovnim misijama u svetu od 2003. godine do sada učestvovala su 23 pripadnika MUP-a Srbije, koji su bili angažovani u Liberiji. U toj zemlji trenutno boravi šest pripadnika MUP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.