Dačić: Zajednička sednica skupština Srpske i Srbije u novembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 10:42

Dačić: Zajednička sednica skupština Srpske i Srbije u novembru

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas u Banjaluci da će zajednička skupština Srbije i Srpske biti održana narednog meseca u Beogradu, a povodom jubileja 30 godina od Parlamenta Srpske.

"Mnogi nemaju predstavu koliko su ti datumi značajani. Možda 30 godina ne predstavlja veliku vremensku distancu, ali za Srbiju i Republiku Srpsku bile su prekretnica za budućnost", rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle razgovora sa srpskim članom Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << BiH Miloradom Dodikom.

Predsednik srpske skupštine je rekao i da je Srpska sačuvala svoj identitet.

" Ako se nešto menja mora da bude u saglasnosti dva entiteta i tri naroda. Nikava sila ne dolazi u obzir", istakao je Dačić.

Poručio je da specijalne veze između Srpske i Srbije su "živa veza" između istog naroda, i tu ne postoje nikakve granice.

"Ništa novo se ne dešava na ovim prostorima, to se radi već decenijama, da se "izigra" Dejtonski sporazum, uzimajući Srpskoj gotovo sva ovlašćena", naveo je Dačić.

Dodik je rekao da Republika Srpska ima snagu za samoodrživost, te da će Narodna skupština Srpske u narednim danima donositi odluke koje će vratiti ustavnu poziciju.

Sa Dačićem je, kazao je, razgovarao o međusobnoj saradnji Srpske i Srbije.

"Danas smo razgovarali o vremenu iza nas. Ocenili smo da je ta saradnja oduvek bila izrazito dobra i puna međusobnog uvažavanja", kazao je Dodik.

Istakao je da je Dačić prisutan na prostoru Srpske u svakom pogledu i da je bio je akter svih dešavanja.

"Delili smo iste vrednosti za mir, stabilnost, napredak i sve ono što prati jedno demokratsko društvo", naveo je Dodik.

Naglasio je da Srbija i Srpska pokazuju da mogu u demokratiji samostalno da upravljaju svojim resursima.

"Srpska ima snagu za to. Pokušavaju antidejtonskim delovanjem da nam oduzmu sve nadležnosti, a naša Skupština će odgovoriti na sve to", naveo je Dodik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Odnosi Srpske i Srbije na najvišem nivou"

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2021

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednica RS, sastala se danas u Banjaluci sa predsjednicima Narodne skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem i Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvanom Pastorom, napisano je na Instagram profilu predsjednice Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.