Dačić: Veliki povratak SPS-a

Izvor: B92, 02.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Veliki povratak SPS-a

Beograd, Valjevo -- Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je večeras u Valjevu veliki povratak te stranke na političku scenu Srbije.

"Povratili smo snagu, optimizam i veru svih onih koji su glasali za nas, jer je vreme potvrdilo da smo branili narod i državu", izjavio je Dačić na konvenciji koalicije SPS, PUPS i JS, na kojoj su predstavljeni kandidati za republičke poslanike i buduće odbornike Skupštine opštine Valjevo.

"Oni koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nas do sada napadali i osuđivali što smo branili Kosovo i Metohiju, što nismo hteli da potpišemo ultimatum u Rambujeu, zbog čega nas je NATO bombardovao, oni sada govore jezikom Socijalističke partije Srbije i plaše se našeg povratka na političku scenu", rekao je Dačić.

On je dodao da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije koji nikada nećemo dati, "a oni koji su bombardovali Srbiju na čelu sa Solanom treba da sede na optuženičkoj klupi u Hagu, a ne naši narodni heroji koji su branili Srbiju od NATO bombi".

Predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik opštine Jagodina Dragan Marković Palma je rekao da želi da "jagodinski recept" preseli u Valjevo, koje je sada pod "sankcijama" jer su još na snazi privremene mere koje je uvela Vlada Srbije.

"To znači veću pomoć u vidu besplatnog lečenja starih i bolesnih, školovanje, obavezno zapošljavanje jednog bračnog druga", rekao je Marković i dodao da ta koalicija neće dozvoliti da se delimo na to ko je veći, a ko manji Srbin, jer je njihov program socijalna pravda i decentralizacija Srbije.

Krkobabić: Za prava običnog čoveka

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić rekao je da će se koalicija SPS-PUPS-JS baviti pitanjima i problemima običnog čoveka.

Krkobabić je, na predizbornom skupu u Apatinu, pozvao sve koji su nekada, ali i one koji će na predstojećim izborima glasati za tu koaliciju "da se okrenu sebi" i da u toj koaliciji prepoznaju "jedinu opciju koja će štititi prava obespravljenog naroda".

On je dodao da će SPS-PUPS-JS biti glas naroda, svakog običnog čoveka i svakog onog ko je ugrožen ili mu je naneta nepravda, navedeno je u saopštenju SPS- a.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Veliki politički povratak

Izvor: Mondo, 02.Maj.2008

Predsednik SPS Ivica Dačić najavio u Valjevu veliki povratak ove stranke na političku scenu Srbije, jer je ova stranka 'povratila snagu, optimizam i veru svih onih koji su nekad glasali za SPS'

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.