Dačić: EU nacionalni interes Srbije

Izvor: B92, 02.Nov.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: EU nacionalni interes Srbije

Petrovac na Mlavi -- Nacionalni i državni interes Srbije je da bude članica Evropske unije, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar policije Ivica Dačić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je ta stranka prethodnih godina načinila mnogo grešaka i naveo da ubuduće članovima i funkcionerima te stranke dve stvari moraju da budu svetinja - da ne dozvole da ih vlast promeni i da podlegnu korupciji i kriminalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Ministarstvo koje vodim će učiniti sve da Srbija sledeće godine dođe na belu šengen listu, da građani putuju po Evropi bez viza. Naš plan je da u naredne četiri godine ostvarimo priliv od pet milijardi evra investicija u infrastrukturu i komunikacije, kao i da se otvori 200.000 novih radnih mesta u Srbiji", rekao je Dačić.

Na skupu povodom 18. godišnjice osnivanja SPS-a u Petrovcu na Mlavi, lider socijalista i ministar policije rekao je da odlukom da napravi proevropsku vladu, SPS uvodi Srbiju u EU.

"Oni koji su nas srušili 2000. godine jer je Koštunica pobedio Miloševića sa tom pričom, danas su protiv ulaska u Evropsku uniju. Mi smo državi ostavili rezoluciju 1244, Dejtonski sporazum, dajemo da iza ovog mandata ostavimo Srbiju u EU sa stranim investicijama, izgrađenim koridorom 10 i odbranjenim nacionalnim i državnim interesima", naveo je Dačić.

On je rekao da SPS otvorena za članove koji su napustili stranku u najtežim trenucima, ali i da neće tolerisati korupciju u sopstvenim redovima.

"Svako ko u ime Socijalističke partije Srbije vrši vlast mora da bude primer odgovornog vršenja vlasti bez korupcije i kriminalnih radnji, inače neće viši biti u vlasti u ime SPS-a", rekao je Dačić.

Skupu povodom godišnjice osnivanja stranke u Domu kulture u Petrovcu na Mlavi prisustvovalo je oko 400 ljudi. Pored Dačića bili su prisutni državni i funkcioneri SPS-a Žarko Obradović, Slavica Đukić-Dejanović i Petar Škundrić.

Među gostima su viđeni potpredsednik vlade Jovan Krkobabić, kao i predstavnici lokalnih odbora SPS-a i DS-a iz Petrovca i Požarevca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nacionalni interes Srbije da uđe u EU

Izvor: Mondo, 02.Nov.2008

Nacionalni i državni interes Srbije je da bude članica Evropske Unije, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na skupu povodom 18. godišnjice osnivanja te partije u Petrovcu na Mlavi.

Nastavak na Mondo...

Dačić: SPS mnogo grešio

Izvor: Blic, 03.Nov.2008, 06:37

Nacionalni i državni interes Srbije je da bude članica Evropske unije, izjavio je juče predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar policije Ivica Dačić.....Predsednik socijalista je izjavio da je ta stranka prethodnih godina načinila mnogo grešaka i naveo da ubuduće članovima i funkcionerima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.