Dačić: Srbi više veruju Unmiku nego KPS-u

Izvor: Studio B, 25.Avg.2010, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbi više veruju Unmiku nego KPS-u

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je u razgovoru sa šefom UNMIK-a Lambertom Zanijerom preneo stav Srbije da nije dobro rešenje da se čuvanje srpskih verskih i kulturnih objekata u pokrajini poveri Kosovskoj policiji.

Dačić je novinarima rekao da je u susretu sa Zanijerom bilo reči i o neophodnosti da svi zajedno podstiču dijalog Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, da bi na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << način bila rešena sva otvorena pitanja.

On je naveo da je sa šefom UNMIK-a razgovarao i o predstojećoj Generalnoj skupštini UN u Njujorku, na kojoj će biti raspravljano o srpskom predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji, a kojoj će prisustvovati i Zanijer.

Dačić je istakao da je za Srbiju najvažnije da se sačuvaju mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji, podsetivši da MUP Srbije i UNMIK već nekoliko godina imaju potpisan sporazum o policijskoj saradnji.

On je dodao da je ta saradnja do sada bila veoma dobra i izrazio nadu da će tako biti i u buduće, dodajući da "jedini problem predstavlja to što UNMIK stalno smanjuje broj ljudi".

Ministar policije je rekao da je Zanijeru preneo srpski stav da nije najbolje rešenje da KPS čuva srpske manastire i svetinje i da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju više poverenja u međunarodnu zajednicu.

Dačić je u bazi Specijalne antiterorističke jedinice u Batajnici prisustvovao početku kursa za ronioce za osobe sa specijalnim potrebama.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić preneo Zanijeru da Srbi više veruju UNMIK-u nego KP

Izvor: EMportal, 25.Avg.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je u razgovoru sa šefom UNMIK-a Lambertom Zanijerom preneo stav Srbije da nije dobro rešenje da se čuvanje srpskih verskih i kulturnih objekata u pokrajini poveri Kosovskoj policiji.

Nastavak na EMportal...

Susedi o Rezoluciji o Kosovu

Izvor: S media, 25.Avg.2010

Slovenija još nije zauzela konačan stav o srpskoj rezoluciji o Kosovu, o kojoj treba da raspravlja Generalna skupština UN u Njujorku 9. septembra, dok Hrvatska tu rezoluciju verovatno neće podržati, javio je danas Radio "Slobodna Evropa"...Otpravnica poslova slovenačke ambasade u Beogradu Jadranka...

Nastavak na S media...

Borba za Kosovo pred UN

Izvor: RTS, 26.Avg.2010, 10:32

Trajno rešenje pitanja Kosova moguće jedino postići u dogovoru sa Srbijom, poručio ministar Dačić. Posle izručenja Sretka Kalinića ministar očekuje rasvetljavanje najtežih krivičnih dela. Dačić putuje u Austriju gde će razgovarati o "slučaju Hipo banke"...Ministar policije Ivica Dačić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.