Dačić: SPS neće glasati za statut

Izvor: B92, 10.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS neće glasati za statut

Beograd -- Socijalisti neće glasati za predlog statuta Vojvodine po cenu da se izgubi skupštinska većina, izjavio je lider te stranke Ivica Dačić.

"Socijalistička partija Srbije podržava autonomiju Vojvodine, ali nikada nećemo dozvoliti stvaranje države u državi i povratak Srbije na vreme koje bi ličilo na Ustav iz 1974. godine. Za to nećemo glasati, čak ni po cenu da se izgubi parlamentarna većina", rekao je Dačić za Večernje novosti.

Dačić kaže da, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što su vojvođanske stranke uslovile glasanje za budžet time što su tražile sedam odsto iz budžeta za pokrajinu, pozivajući se na Ustav i za SPS je apsolutno neprihvatljivo sve što bi bilo izvan ustavnih okvira.

"Očekujem da se neće pozivati na Ustav samo kada su novci u pitanju, nego i kada je reč o samoj definiciji države Srbije i njenom ustavnom sistemu", naglasio je Dačić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.